maandag, 12. september 2011 - 12:09

Dronken Tilburger (31) rijdt in op agent in burger

Tilburg

De politie heeft zondagavond omstreeks 21.40 uur in zijn woning in de wijk Stokhasselt een 31-jarige Tilburger aangehouden omdat hij op de Besterdring na een aanrijding een agent in burger bedreigde en ook nog inreed op een andere politieman. Deze diender moest snel opzij springen om het vege lijf te redden. Dit maakt politie Midden- en West-Brabant bekend.

Twee rechercheurs van het Veelplegersteam stonden zondagavond op de Besterdring in verband met recente straatroven. Zij observeerden de omgeving en zagen dat een blauwkleurige personenauto op het parkeerterrein bij de supermarkt tegen een daar geparkeerde auto reed.

De bestuurder stapte uit en liep naar een van de twee agenten in burger. Hij zag kennelijk dat die rechercheur belde en de aanrijding doorgaf. Hierop nam hij een dreigende houding aan en riep tegen de diender dat hij hem kapot zou maken. Hij stapte daarop weer in zijn auto.

Inmiddels was een auto met daarin eveneens een politieman van het Veelplegersteam het parkeerterrein opgereden. De agent zette zijn auto voor het voertuig van de verdachte en stapte uit. Hij maakte zich middels het tonen van zijn legitimatiebewijs direct bekend als agent. De 31-jarige Tilburger gaf daarop gas. De agent moest opzij springen om te voorkomen dat hij zou worden aangereden. De auto van de verdachte reed rakelings langs hem af. De achtervolging werd ingezet. Het voertuig bleek thuis te horen op een adres in Tilburg Noord. Daar werd de auto aangetroffen.

De verdachte werd op zijn huisadres onder verzet aangehouden. Hij is ingesloten. Geweld tegen politieambtenaren wordt hoog opgenomen, de verdachte is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Hij was flink onder invloed van alcohol. Hij blies aan het bureau 740 ugl.
Provincie:
Tag(s):