donderdag, 28. juli 2011 - 9:21

Dronken uit z'n 'hummeur'

Eindhoven

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdagavond omstreeks 21.30 uur een 47-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden in verband met zijn asociale rijgedrag en het rijden onder invloed van alcohol.

Bij de meldkamer van het KLPD kwamen diverse meldingen binnen van een Hummer die asociaal over de A2 reed. Medewerkers van de Verkeerspolitie zagen de man op de Aalsterweg rijden en gaven hem tot twee keer toe een stopteken. Ondanks zwaailichten en flitsers negeerde de man de stoptekens en reed onverstoorbaar door.

Bij het verkeerslicht tikte een van de agenten met zijn hand op het raam en even later met de portofoon omdat de man geen enkele reactie gaf. Vervolgens kwam de man tierend uit zijn Hummer en roken de agenten een zware alcohollucht. De man is daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse en uit informatie bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Op enig aandringen heeft een bekende van de man zijn paspoort naar het politiebureau gebracht. Tegen de man zal uitgebreid proces-verbaal worden opgemaakt en hij kan een dagvaarding tegemoet zien.

Na afloop van de formaliteiten bood de man toch nog zo’n welgemeende excuses aan voor zijn afwijkende (verkeers) gedrag. De opvallende politieauto zou hij in eerste instantie niet hebben gezien en het tikken met een voorwerp op de ruit van zijn auto vond hij echt niet kunnen.
Provincie:
Tag(s):