zondag, 16. januari 2011 - 18:02

Dronken vrachtwagenchauffeur keert op autoweg: 4 gewonden

Voerendaal

Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bosnië-Herzegovina heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de A76 ter hoogte van Voerendaal een aanrijding veroorzaakt waarbij naast hijzelf nog drie andere weggebruikers gewond raakten. De vrachtwagenchauffeur had teveel drank op.

Sporenonderzoek van de politie wees uit dat de vrachtwagenchauffeur zijn trekker met oplegger op de autoweg vermoedelijk wilde keren maar dat dit niet lukte. Hierdoor kwam de combinatie dwars over de weg te staan. Twee personenauto's die op dat moment kwamen aangereden zagen dit te laat en konden ondanks krachtig remmen een aanrijding niet meer voorkomen. Beide voertuigen schoven onder de oplegger en kwamen klem te zitten.

Eén automobilist, een 23-jarige man uit Sittard-Geleen die alleen in zijn auto zat, kon zijn voertuig op eigen kracht verlaten. Hij hield een gebroken hand over aan de aanrijding en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. In de andere auto zaten twee personen, een 24-jarige man en zijn 23-jarige vriendin afkomstig uit het Belgische Opglabbeek, die allebei klem zaten. Met behulp van de brandweer konden ze worden bevrijd. Beiden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.
De vrachtwagenchauffeur liep een dubbele armbreuk op en werd hieraan zondagmorgen geopereerd. De man is hierna door de politie aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Door de aanrijding is de A76 vanaf 03.15 uur tot circa 05.00 uur afgesloten geweest en werd het verkeer vanaf Bocholz omgeleid via de stadsautoweg Heerlen in de richting van Eindhoven.
Provincie:
Tag(s):