woensdag, 12. januari 2011 - 12:15

Drugsactie Almere stad Oost: vier arrestaties

Almere

Bij een gerichte actie tegen drugshandel zijn dinsdagmiddag vier verdachten aangehouden in de omgeving van het NS station Almere Centrum.
Dit maakt de politie woensdag bekend.

Bij de vermoedelijke dealer werden diverse verpakte harddrugs en geld aangetroffen. Drie verdachten zijn afkomstig uit Almere en zijn 28, 30 en 44 jaar. Een vierde verdachte is een 30-jarige Litouwer zonder vaste woon en verblijfplaats. Alle verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar een politiebureau. Twee verdachten zitten nog vast.

Agenten in burger kwamen dinsdagmiddag in actie in de directe omgeving van het NS station Almere Centrum na informatie, dat er gedeald zou worden. Uit observaties werden al snel drie ‘kopers’ aangehouden en betrapt met een geringe hoeveelheid harddrugs.

De vermoedelijke dealer, een 28-jarige Almeerder, werd gevolgd en eveneens gearresteerd. Bij zijn arrestatie troffen de rechercheurs verschillende verpakte harddrugs, handelsgeld, meerdere mobiele telefoons en softdrugs aan. Een 30-jarige verdachte bleek nog gesignaleerd te staan voor 90 dagen gevangenisstraf. Hij is na onderzoek en verhoor overgedragen aan justitie.
De 28-jarige hoofdverdachte is in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):