vrijdag, 26. augustus 2011 - 10:36

Drugsbende hoort in totaal 32 jaar cel eisen

Rotterdam

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie heeft vandaag bij de rechtbank Rotterdam in totaal 32 jaar gevangenisstraf geëist tegen 10 verdachten die met elkaar een bende drugsrunners heeft gevormd. Zij verkochten in Zuid-Limburg harddrugs aan Franse toeristen.

De drugsrunners waren voornamelijk afkomstig uit Rotterdam. Zij maakten gebruik van een mobiel telefoonnummer, dat Franse, Belgische en Duitse drugsgebruikers konden bellen om heroïne en cocaïne te bestellen.

De bendeleden wierven potentiële kopers door op autosnelwegen op een agressieve en gevaarlijke wijze met hun snelle auto's contact te maken. Met gedoofde lichten wachtten de drugsrunners op parkeerplaatsen of vluchtstroken op mogelijke klanten met een buitenlands kenteken. Door bumperkleven, lichtsignalen of slaan en tikken tegen de zijruiten van auto's trokken de runners de aandacht van mogelijke klanten.

Een van de verdachten maakte geraffineerd misbruik van een jonge vrouw. Aan haar menselijke waardigheid werd volledig voorbij gegaan. Zij was een werktuig, een ding, dat drugs van Rotterdam naar Maastricht vervoerde. De vrouw was kwetsbaar en gemakkelijk te beïnvloeden en werd om de vingers van de verdachte gewonden met mooie praatjes en beloften over een mooie toekomst samen. De vrouw eindigde in Frankrijk in voorlopige hechtenis vanwege de invoer van zes kilo cocaïne.

De eisen van de officier van justitie bij het Landelijk Parket tegen hen varieerden van een tot zes jaar gevangenisstraf. Het strafproces wordt volgende week voortgezet met de pleidooien van de advocaten van de verdachten. De uitspraak van de rechtbank wordt op 28 september verwacht.
Provincie:
Tag(s):