donderdag, 16. juni 2011 - 9:56

Drugsbende in Zuid-Limburg opgerold

Heerlen

Met de aanhouding woensdagochtend van 7 personen in de leeftijd van 19 tot 64 jaar uit Heerlen en Kerkrade, heeft de politie Limburg Zuid een belangrijke drugsbende te opgerold. Aan de aanhoudingen ging een enkele maanden durend onderzoek vooraf.

Na een onderzoek van enkele maanden kregen politie en het openbaar ministerie in Maastricht zicht op een omvangrijke drugsorganisatie. Deze organisatie wordt verantwoordelijke gehouden voor de productie van en handel in synthetische drugs, onder andere amfetamine en XTC.
Vastgesteld werd onder meer dat deze drugs werden verkocht aan buitenlandse afnemers in (onder andere) Duitsland en Spanje. Ook in die landen zijn door politie en justitie aanhoudingen verricht en zijn substantiële hoeveelheden drugs in beslag genomen. 
In het kader van Euregionale samenwerking werd intensief met de buitenlandse politiediensten samengewerkt.

Tijdens doorzoekingen in zes panden in Heerlen en Kerkrade zijn in vrijwel alle woningen synthetische drugs en chemicaliën aangetroffen. In de loop van het opsporingsonderzoek zijn ongeveer 30 kilo amfetamine, 6000 XTC-pillen, vuurwapens en geld aangetroffen. Daarnaast zijn drie voertuigen van verdachten in beslag genomen.
Het onderzoek werd verricht onder coördinatie van het bureau georganiseerde criminaliteit van de Divisie Regionale Recherche. 
De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden verricht.
Provincie:
Tag(s):