dinsdag, 15. november 2011 - 13:09

Drugsdealer aangehouden in Woerden

De politie heeft op verdenking van bezit en handel in harddrugs een 25-jarige man uit Woerden aangehouden. De man wordt dinsdag 15 november voorgeleid bij de rechter-commissaris in Utrecht.

Bij de politie was informatie binnengekomen over de Woerdenaar en zijn activiteiten als drugsdealer waarop de politie een onderzoek startte.

De politie ging vervolgens op vrijdagavond 11 november over tot een zogenaamde ‘schepactie’. Daarbij werden vier mannen en een vrouw in leeftijd variërend tussen de 19 en 43 jaar en afkomstig uit Haastrecht, Woerden, Montfoort en Nieuwerbrug aan den Rijn aangehouden op verdenking van bezit van harddrugs.

Bij hen werden in totaal 13 ponypacks harddrugs aangetroffen. De 25-jarige Woerdenaar werd omstreeks 23.35 uur op de Bernhardlaan in Harmelen in zijn auto aangehouden. Hij had 16 ponypacks harddrugs bij zich en een groot bedrag aan contant geld.

De auto, de drugs en het handelsgeld werden in beslag genomen. De harddrugs, het gaat vermoedelijk om cocaïne, worden voor nader onderzoek aangeboden aan het Nederlands Forensisch Instituut. Na het opnemen van de verklaringen van de vijf verdachten en het opmaken van een proces-verbaal mochten zij met toestemming van het Openbaar Ministerie in vrijheid worden gesteld. Het onderzoek tegen de Woerdenaar wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):