dinsdag, 1. november 2011 - 10:40

Drugsonderzoek levert 17 aanhoudingen op

Amsterdam

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld na meldingen van mogelijke drugsdeals bij een horecagelegenheid aan de Kinkerstraat. In de nacht van vrijdag op zaterdag 29 oktober is er een inval gedaan waarbij drugs en veel geld is gevonden. In totaal zijn er zeventien personen aangehouden.

Na enkele tips heeft het Horeca interventieteam (HIT) een uitgebreid onderzoek ingesteld. Uit het onderzoek bleek dat er mogelijk gedeald werd vanuit de horecagelegenheid. Vrijdagnacht is er een inval gedaan in het horecapand en de woning van de eigenaar. Bij de zoekingen zijn onder andere drugs, geld, dure sieraden, telefoons en auto’s in beslag genomen. Tijdens acties zijn zes personen aangehouden die zich niet konden legitimeren, één man had nog een bekeuring open staan, zes personen hadden drugs bij zich en twee mannen zijn aangehouden vanwege de vreemdelingenwet. Twee Amsterdammers van 30 en 31 jaar zijn als hoofdverdachten aangehouden. Eén van hen is de eigenaar van de horecagelegenheid.

Nadat de identiteit van de zes aangehouden personen was vastgesteld konden zij weer naar huis. De man die nog een bekeuring open had staan heeft deze betaald. Vijf verdachten die drugs bij zich hadden konden na verhoor weer naar huis, één van hen, een Amsterdammer, zit nog vast. De hoofdverdachten en de derde Amsterdammer zijn in verzekering gesteld en worden dinsdagmiddag voorgeleid bij de rechter commissaris.

Horeca interventieteam Het HIT is een samenwerkingsverband tussen de Politie, Belastingdienst, gemeente Amsterdam en het Openbaar Ministerie. Samen werken de instanties aan het bestrijden van misstanden in de Amsterdamse horeca.
Provincie:
Tag(s):