maandag, 25. april 2011 - 18:08

Druk Paasweekeinde voor de Kustwacht

Gedurende het Paasweekeinde, van vrijdag tot en met maandag, is het Kustwachtcentrum Den Helder diverse malen in actie moeten komen om hulp te verlenen aan recreatie- en beroepsvaart. Dit heeft het Kustwachtcentrum maandagavond laten weten.

Motorproblemen
Voor de recreatievaart moest 23 maal een hulpactie op touw worden gezet. De incidenten varieerden van aan de grond gelopen tot motorproblemen. Liefst elf jachten riepen hulp in vanwege motorproblemen, waarvan er 5 zonder brandstof zaten. Eén jacht meldde brand aan boord, maar kon dat zelf blussen. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Kind vermist strand Scheveningen
Vermeldenswaardig was op 1e Paasdag een vermissing van een kind op het strand van Scheveningen. Hiervoor werden 4 reddingboten en 2 kusthulpverleningsvoertuigen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en een politie helikopter ingezet. Het kind werd uiteindelijk op strand teruggevonden.

Leeg rubberbootje Markermeer
Ook voor een leeg aangetroffen rubberbootje op het Markermeer op 2e Paasdag werd een uitgebreide zoekactie op touw gezet met behulp van twee reddingboten van de KNRM, 3 reddingboten van de reddingbrigades, een politievaartuig en twee helikopters van politie en defensie. Er werd niets aangetroffen. Later meldde een jacht dat hij het bootje had verloren.

Vermist kind strand Domburg
In de middag van 2e Paasdag kwam wederom een melding binnen van een vermist kind op het strand van Domburg. Hiervoor werden 2 reddingboten en een kusthulpvoertuig van de KNRM ingezet, alsmede het Kustwachtvliegtuig dat in de buurt met een reguliere vlucht bezig was. Het kind werd nabij Oostkapelle op het strand teruggevonden.

Beroepsvaart: Zieke en gewonden
Voor de beroepsvaart werd zes maal een schip doorverbonden met een arts van de radio medische dienst vanwege een zieke of gewonde aan boord. Vanaf een platform op de Noordzee werd met behulp van de offshore redding helikopter een patiënt overgebracht naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder in verband met een arm uit de kom.

Explosief opgezogen Scheveningen
De hopperzuiger ‘Utrecht’, die werkzaam is bij de zandopspuiting ter hoogte van Scheveningen, meldde gedurende het weekeinde twee maal dat een explosief was opgezogen. ‘De Explosieven Opruimings Dienst zal dit verder afhandelen’, aldus een woordvoerder van het Kustwachtcentrum Den Helder.
Provincie:
Tag(s):