maandag, 10. oktober 2011 - 19:26

Drukke vrijdagavondspits verwacht door herfstvakantie

Den Haag

Door het begin van de herfstvakantie in de regio’s Noord en Midden verwacht de ANWB vrijdag 14 oktober een drukke avondspits.

Volgend weekend is het de beurt aan de regio Zuid. De ongeveer 675.000 vakantiegangers die dit weekend op pad gaan moeten vooral vrijdagmiddag rekening houden met behoorlijk veel en ook lange files. Vorig jaar stond er bijna 400 kilometer file.

De eerste files ontstaan al rond 13.00 uur. Erg druk wordt het in de regio Arnhem vanwege werkzaamheden op de A12 tussen de knooppunten Waterberg en Velperboek en de vele bezoekers aan het Symphonica in Rosso-concert in het Gelredome.

Andere knelpunten zijn vooral de wegen in het midden en zuiden van het land zoals de A1 Apeldoorn - Hengelo, A12 Utrecht - Arnhem, A28 Utrecht - Zwolle en de A50 bij Arnhem en Nijmegen. Vanaf 14.00 uur neemt de drukte behoorlijk toe. Na 20.00 uur zijn de meeste files wel opgelost.

De herfstvakantie duurt van vrijdag 14 oktober tot en met zondag 30 oktober 2011. In die twee weken gaan ongeveer 1.3 miljoen Nederlanders op vakantie. De helft viert vakantie in het buitenland. In het buitenland verwacht de toeristenbond amper drukte, de meeste scholen krijgen daar pas begin november vrij.
Provincie:
Tag(s):