zaterdag, 6. augustus 2011 - 0:26

Drukte bij botenparade in Amsterdam

Amsterdam

De 16e editie van de Canal Parade in het centrum van Amsterdam is zaterdagmiddag zonnig van start gegaan.

Het doel van de botenparade is te laten zien hoe breed en divers de homogemeenschap is in Nederland. Naast boten waar feest op wordt gevierd, varen er ook veel boten mee met een boodschap. De optocht van de boten is van 14.00 tot 18.00 uur.

Route botenparade
De boten verzamelen in het Westerdok en varen dan door de Prinsengracht - Amstel - Oude Schans en eindigen in het Oosterdok.
De verwachting is dat het ook dit jaar weer erg druk zal zijn.

Afsluitingen op het water
Vanwege de botenparade zijn de Prinsengracht en de Amstel vandaag vanaf 11.00 uur gestremd. Er is eenrichtingsverkeer op de Zwanenburgwal en de Oude Schans. De grachten worden gefaseerd vrijgegeven.

Justitie voert zaterdag zero-tolerancebeleid
Justitie voert vandaag een zero-tolerancebeleid tegen mensen die zich schuldig maken aan homogerelateerd geweld tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Ook zullen hogere straffen worden geëist. Dit heeft het openbaar ministerie (OM) in Amsterdam donderdag bekend gemaakt.

Gratis hepatitis B vaccinaties tijdens Gay Pride
De GGD Amsterdam biedt tijdens de Gay Pride op locatie gratis vaccinaties aan tegen hepatitis B aan jongens die op jongens vallen. Ondanks een succesvolle vaccinatiecampagne en een daling van het aantal hepatitis B gevallen onder mannen die seks hebben met mannen (MSM) in Amsterdam, is de GGD nog op zoek naar 10.000-12.000 jongere MSM die nog niet gevaccineerd zijn.
Provincie:
Tag(s):