zondag, 23. oktober 2011 - 12:01

Duits containerschip op Oude Maas ramt vrachtschip

zwijndrecht

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) doet onderzoek naar een aanvaring op de Oude Maas ter hoogte van Zwijndrecht, waarbij twee personen voor controle naar het ziekenhuis zijn gebracht met lichte verwondingen.

'Het ongeval gebeurde zaterdagavond rond 23.00 uur waarbij een Duits containerschip botste op een vrachtschip dat langs de kant lag', meldt hete KLPD zondag. Hierbij is grote materiële schade aan het vrachtschip ontstaan. Een alcoholtest toonde aan dat er geen alcohol in het spel is geweest.

Vermoedelijk is het containerschip, komende uit Rotterdam en dat voer richting Duitsland, aan de verkeerde kant van de brugpijler onder de brug door gevaren en zag het vrachtschip dat aan de wal lag te laat.

Hierbij kon de 78-jarige Duitse schipper het vrachtschip niet meer ontwijken en ramde de achterzijde. Hierdoor is zeer grote materiële schade ontstaan.

Beide schepen zijn niet lekgeslagen en er heeft ook geen uitstroom van stoffen plaatsgevonden. Twee mensen op het containerschip liepen door de klap lichte verwondingen op.

De Waterpolitie van het KLPD zal de betrokken schippers zondag nogmaals horen. Ook de Inspectie van Verkeer & Waterstaat onderzoekt de aanvaring.
Provincie:
Tag(s):