woensdag, 6. juli 2011 - 11:15

Duits koppel gearresteerd na verkleedpartij

Maastricht

Een uit de hand gelopen verkleedpartij eindigde maandagavond in Maastricht voor een man (22) en een vrouw (16) uit het Duitse Heinsberg in de cel. 


Het stel wachtte op de Voltastraat in Maastricht in een auto op twee vrienden die een boodschap deden. In de auto, die van één van de vrienden was, lag kleding van een (beveiligings)bedrijf waar deze werkzaam was. Het ging hierbij onder andere om een bivakmuts en een zgn. tactisch vest. Uit balorigheid trokken de man en de vrouw dit om beurten aan. 


Wat het stel niet wist, was dat een paar dagen eerder een gewapende overval op een supermarkt in die straat was gepleegd. Personeel van die supermarkt zag de auto staan, hoe het tweetal de kleding aantrok en sloeg alarm. De politie ging met meerdere patrouilles ter plaatse en haalde het tweetal uit de auto. Verstijfd van schrik verklaarden ze dat ze niets kwaads in zin hadden.

Het stel is aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar ze zijn ingesloten. Welke straf ze opgelegd krijgen, is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):