vrijdag, 9. september 2011 - 21:27

Duitse en Nederlandse politie maken jacht op Noorse automobilist

Hoogeveen

Op de A-37 bij Hoogeveen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 27-jarige man uit het Noorse Askim aan.

De man was in Duitsland doorgereden na een aanrijding en daarna ingereden op Duitse politieagenten die hem wilden laten stoppen. Hij passeerde daarbij een roadblock waarbij beide achterbanden sneuvelden. De man vluchtte in zijn auto via de A-37 naar Nederland, achtervolgd door vier Duitse politieauto’s. Daar werd hij opgewacht door meerdere auto’s van de Drentse politie. Met snelheden tot 140 km per uur en met twee kapotte achterbanden vluchtte de man richting Hoogeveen. Onderweg ramde hij een Nederlandse politieauto.

Bij Hoogeveen wierp de politie een blokkade op waar hij niet aan voorbij kon. De man werd aangehouden en ingesloten. Omdat de politie vermoedt dat hij onder invloed verkeerde van drugs en/of alcohol nam een arts op verzoek van de politie bloed van hem af. Zijn rijbewijs is ingevorderd. In de auto lagen onder meer meerdere zakken Qat (een verdovend middel dat in Duitsland verboden is).

Twee Nederlandse politiemensen deden aangifte van poging tot doodslag.
Provincie:
Tag(s):