zaterdag, 14. mei 2011 - 17:34

Duizenden Twente-fans zwaaien spelersbus uit op A1

twente

(Elfvoetbal) De spelersbus van FC Twente is zaterdagmiddag met vertraging vertrokken richting Amsterdam, waar morgen de kampioenswedstrijd tegen Ajax wordt gespeeld. Duizenden fans bezetten de snelweg A1 om hun helden uit te zwaaien.

De autoriteiten hadden de fans opgeroepen om niet de snelweg op te gaan, maar die hadden daar geen boodschap aan. Met vuurwerk en spandoeken werd de spelers een hart onder de riem gestoken.

De politie had twee viaducten boven de A1 aangewezen als 'uitzwaailocatie', maar kon niet voorkomen dat door de enorme toeloop er toch mensen langs de snelweg stonden en de spelersbus in een file terecht kwam. Auto's en de spelersbus moesten stapvoets tussen de mensenmassa door.

De politie sprak van een gevaarlijke situatie.
Omdat de bus er niet door kon, stapte een aantal spelers uit., "Dit geeft een geweldige boost, geweldig", reageerde Theo Janssen tegenover RTV Oost. Andere spelers maakten foto's en filmpjes om de taferelen vast te leggen.

Mocht Twente zondag kampioen worden, dan keert de ploeg niet per bus terug naar Enschede. Het vervoer gaat per helikopter, om gevaarlijke snelwegtaferelen te voorkomen. Vorig jaar ging het allemaal maar net goed, toen er een spontaan volksfeest losbarstte op de A1.
Provincie:
Tag(s):