dinsdag, 6. december 2011 - 10:21

Duo verdacht van mishandeling tijdens Sinterklaasfeest

Surhuisterveen

De politie heeft maandagavond een 21-jarige inwoner van Harkema en een 21-jarige inwoonster van Surhuisterveen aangehouden op verdenking van zware mishandeling tijdens het Sinterklaasfeest in Surhuisterveen.

Het duo reed zaterdagmiddag met een auto over De Kolk in Surhuisterveen. Op dat moment waren daar veel mensen op de been omdat Sinterklaas daar rond liep. De 21-jarige automobilist uit Harkema gaf veel gas en reed een aantal keren met piepende banden door de menigte. Hij werd op zijn rijgedrag aangesproken door een 57-jarige inwoner van Surhuisterveen.

Tijdens het gesprek trokken de twee inzittenden plotseling de portier van de auto dicht. De man kwam met zijn oor en drie vingers klem te zitten. Het slachtoffer wist zichzelf los te maken, maar liep daarbij wel letsel op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De man uit Surhuisterveen deed later het weekend aangifte. Reden voor de politie om een onderzoek in te stellen.

Al snel kwamen de agenten achter de identiteit van de twee inzittenden. Het duo werd vervolgens gebeld en met hen werd afgesproken dat ze zich zouden melden bij het politiebureau in Burgum. Daar werden de twee maandagavond aangehouden. De auto van de man uit Harkema werd in beslag genomen. Het duo werd voor nader onderzoek ingesloten. De politie heeft al met een aantal getuigen gesproken, maar roept ook andere getuigen op om zich alsnog bij de politie te melden. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):