dinsdag, 6. september 2011 - 19:45

Echtpaar komt om het leven bij aanrijding

Beilen

Dinsdagmorgen is bij een ongeval op de N381 in de buurt van Beilen een bejaard echtpaar uit Lelystad om het leven gekomen en raakten er twee mensen uit Warten en Leeuwarden ernstig gewond.

Een 86-jarige uit Lelystad afkomstige autobestuurder die vanuit de richting Smilde in de richting van Beilen reed, wilde vanaf een parkeerplaats zijn auto keren op de rijbaan. Naast hem zat zijn 84-jarige echtgenote. Tijdens het keren werd de auto aangereden door een uit de richting van Smilde komende personenauto die ter hoogte van de parkeerplaats een vrachtauto had ingehaald.

De personenauto werd bestuurd door een 58-jarige inwoonster van Warten. Naast haar zat een 29-jarige vrouw uit Leeuwarden. De beide dames belanden na de aanrijding met hun auto in een naast de rijbaan gelegen sloot. De auto die op de weg keerde tolde een aantal keren in het rond en kwam op de rijbaan tot stilstand.

De vier betrokkenen raakten bekneld in hun voertuigen en moesten door brandweer-trauma- en ambulancepersoneel hieruit bevrijd worden. Zij werden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen waar het echtpaar uit Lelystad in de loop van de dag aan de gevolgen van de aanrijding is overleden.
Provincie:
Tag(s):