zondag, 25. september 2011 - 11:50

Echtpaar uit Zwolle dood na doorgebroken vrachtwagen A73

Venray

Bij een aanrijding zondagochtend, tussen een personenauto en een vrachtwagen op de A73 ter hoogte van Venray, zijn een man van 66 jaar en een vrouw van 63 uit Zwolle om het leven gekomen. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Zondagmorgen rond 8.30 uur reed een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Belgie in de richting van Vierlingsbeek. Vermoedelijk kreeg de vrachtwagen een klapband en reed de vrachtwagenchaffeur door de vangrail heen waardoor hij terechtkwam op de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer.

Daar schepte hij een personenauto die in de sloot terechtkwam. De twee inzittenden, een echtpaar uit Zwolle, kwamen hierbij om het leven.

De vrachtwagenchauffeur zat enige tijd bekneld in de cabine. Hij is door de brandweer uit de cabine gehaald en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De A73 was rond 11.30 uur nog in beide richtingen afgesloten. 'De verwachting is dat binnen korte tijd de rijbaan richting Vierlingsbeek weer wordt vrijgegeven voor het verkeer', aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):