woensdag, 21. september 2011 - 18:50

Ecoduct verbindt Weerterbos met Weerter- en Budelerbergen

Weert

Komende weken start Stichting het Limburgs Landschap in samenwerking met Prorail en Rijkswaterstaat met de voorbereidingen voor de realisatie van de aanleg van het ecoduct Weerter- en Budelerbergen. Het aan te leggen ecoduct over de A2 en de spoorlijn Eindhoven-Weert zal de natuurgebieden van het Weerterbos met die van de Weerter- en Budelerbergen verbinden.

Om de bouw van het ecoduct mogelijk te maken wordt in de omgeving een aantal gronddepots neergelegd. Deze komen op plaatsen waar het toekomstige ecoduct zal komen te liggen. Daar staat nu echter deels grove dennenbos. Dit moet dus worden gekapt. Dit bos wordt na de bouw van het ecoduct geheel gecompenseerd op en om het ecoduct.
De grond voor de depots is afkomstig uit natuurherstelprojecten in het Weerterbos en wordt hier tijdelijk opgeslagen. Vanaf 2012 wordt dit gebruikt voor de realisatie van het ecoduct.

De tijdelijke gronddepots worden gerealiseerd aan de Onderstalweg (gemeente Nederweert) en aan de Eindhovenseweg (gemeente Weert) op eigendommen van Het Limburgs Landschap. Met medewerking van de Dienst Vastgoed Defensie word ook een depot aangelegd aan de Kuikensvendijk in de gemeente Weert.
Provincie:
Tag(s):