vrijdag, 15. april 2011 - 21:45

Ecologische grazers met lammetjes weer in Meppel

Meppel

Herderin Killie Annen trekt vanaf deze week weer met haar kudde door Meppel. Ze heeft, samen met haar onmisbare border collie Finn, 240 schapen en 90 lammetjes onder haar hoede. Kinderen van groep 5 van de Oosterboerschool en wethouder Koos de Vos bezorgen de stadskudde donderdag 21 april om half elf een warm welkom aan de Blankensteinweg.

De kudde van Annen overwinterde in de buurt van Heerenveen, bij de basis van het bedrijf Wylde Weide Landschapsbeheer. In de schaapskooi voltrok zich tussen januari en eind maart al een ware geboortegolf. Nu het voorjaar begint zijn de lammeren al vlug en sterk genoeg om met de kudde mee te gaan om samen met de oudere schapen een hele reeks terreinen te onderhouden in Meppel.

De dartele en speelse lammetjes in de kudde hebben vooral een grote aantrekkingskracht op kinderen. Groep 5 van de Oosterboerschool wacht donderdag om half elf de kudde op bij de ingang van het wandelbos aan de Blankensteinweg in Meppel.

Herderin Annen krijgt vaker schoolklassen op bezoek en vertelt dan over haar werk met de kudde en hoe de schapen de natuur een handje helpen. Met haar kudde maakt ze tussen nu en eind november drie keer een rondgang langs het wandelbos en het Ringpark bij Oosterboer, gedeeltes van het Noorderpark en het Reestpark en de Bergierslanden. Annen draait haar hand ook niet om voor een wandeling met de kudde naar Nijeveen.

De route waar de kudde donderdagmorgen tussen half tien en half elf langs trekt is: Jaagpad, Paradijsweg (onder N375 door), door het Noorderpark, Linthorst Homanstraat, De Vissersingel, Goeman Borgesiussingel, Witte de Withstraat, Woldkade, Wolddijk en Blankensteinweg.
Provincie:
Tag(s):