dinsdag, 1. maart 2011 - 12:55

Economisch herstel zwakt af in Gooi, Eemland en Flevoland

Zowel landelijk als in de regio van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland wordt de lijn van economisch herstel niet over de volle breedte doorgezet in het laatste kwartaal van 2010.

Het economisch klimaat stabiliseerde; driekwart van de ondernemers merkte geen verandering. Voor het eerste kwartaal 2011 reageren de ondernemers afwachtend, al zijn er regionaal grote verschillen. Dit blijkt uit de Conjunctuurenquête Nederland (COEN) van de Kamer van Koophandel voor het eerste kwartaal van 2011.

Volgens COEN doet Flevoland het goed, vrijwel alle indicatoren staan daar op een positieve score. Eemland is minder positief als het gaat om de verwachte omzet, personeelssterkte en economisch klimaat. Deze regio presteert daarmee duidelijk onder het landelijk gemiddelde. Voor wat betreft de sectorale verschillen valt op dat de bouwbedrijven grote zorgen hebben. Op alle gebieden heeft men in deze sector weinig hoop op een goed kwartaal. Ook de zakelijke diensten zijn nog niet erg positief gestemd. De groothandel doet het juist uitstekend en ook de industrie ontwikkelt zich stabiel.
Provincie:
Tag(s):