maandag, 8. augustus 2011 - 19:04

Edenaar opgepakt voor identificatieplicht

Ede

Een 15-jarige Edenaar is zondagavond 7 augustus door de politie aangehouden op de Hammarskjoldstate in de wijk Rietkampen.

De agenten troffen de Edenaar aan nadat er meldingen bij de politie binnen waren gekomen van overlast jeugd in de wijk. De jongen kon zich desgevraagd niet legitimeren. Hij heeft op het politiebureau een boete gekregen waarna hij overgedragen werd aan zijn moeder.

De politie kreeg rond kwart over elf een melding van overlast jeugd. De jeugd zou vernielingen aan het plegen zijn op de Laan der Verenigde Naties ter hoogte van het sportcomplex. Ter plaatse troffen de agenten een aantal jongeren in de wijk aan die bij het zien van de agenten er vandoor gingen. De agenten zette de achtervolging in maar troffen ze niet meer aan. Onderzoek wees uit dat er een ruit van het sportcomplex vernield was. Wie hiervoor verantwoordelijk was is nog niet bekend.

Tijdens het surveilleren in de wijk troffen ze de Edenaar aan. Toen bleek dat hij zich niet kon legitimeren werd hij aangehouden. Het is niet bekend of de jongen bij de groep hoorde die kort daarvoor vernielingen had aangericht.
Provincie:
Tag(s):