vrijdag, 2. september 2011 - 19:59

Educatieschip De Watervlo meert aan in Zeeland

Bruinisse

Van 12 september tot en met 20 oktober ligt De Watervlo in verschillende havens in Zeeland.

Het educatieschip heeft een waterexpositie aan boord en biedt een uitdagend lesprogramma voor kinderen van de basisschool. Het schip is bijna iedere zaterdag en woensdagmiddag gratis te bezoeken voor geïnteresseerden. Het initiatief om De Watervlo naar Zeeland te halen is afkomstig van het IVN Consulentschap Zeeland en de Zeeuwse Natuur en Milieu Educatie Cen-tra, ondersteund door het DELTA Zeeland Fonds, Regioteam Zuiver Zeeuws Water (waaronder waterschap Scheldestromen, Rijkswaterstaat, ZMF en provincie Zeeland) en de Zeeuwse gemeenten.

Op maandag 12 september wordt het schip officieel geopend aan de Jachthavenweg in Bruinisse. Om 15.00 uur zal Willem Ginjaar, lid dagelijks bestuur van waterschap Scheldestromen het startsein geven voor het lesprogramma op de Watervlo.

Bijna iedere woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 uur en 16.00 uur is het schip gratis te bezoeken. Voor inwoners van Schouwen-Duiveland is er een speciale openstelling op donderdagavond 15 september tijdens de Oosterscheldeweek van Nationaal Park Oosterschelde en de gemeente Schouwen-Duiveland. Verder is het schip op afspraak te bezoeken voor scholen. Wanneer De Watervlo in welke haven is te vinden, kunt u zien op www.watervlo.eu.

Alle basisscholen zijn uitgenodigd voor een bezoek aan de Watervlo. Veel scholen hebben zich al aangemeld. Scholen die nog interesse hebben kunnen contact opnemen met het NME-centrum in hun regio: www.nmezeeland.nl. Iedere les op het educatieschip is op maat gemaakt en afgestemd op de schoolklas. Proefjes in een laboratorium, een theatrale quiz en een serieuze groepsdialoog zijn voorbeelden van wat leerlingen aan boord allemaal kunnen doen. Het water lesprogramma zet niet alleen in op bewustwording, maar vooral op duurzaam gedrag en concrete maatregelen.

Vroeger vervoerde De Watervlo (1912) allerhande vracht. Nu is het educatieschip geheel inge-richt met één doel: het bieden van een waterbelevenis aan kinderen. Aan boord worden kinderen verwelkomd door koning Neptunus. Hij wijst kinderen de weg aan boord, zodat ze daarna zelf op ontdekking kunnen gaan in de interactieve waterwereld. De rivier, het riool, de kraan, waterputten in de woestijn en een heuse onderzeeër: alles wat maar met water te maken is te vinden op De Watervlo.
Provincie:
Tag(s):