woensdag, 14. december 2011 - 20:37

Eemsmond verlengt subsidie op zonnepanelen

Eemsmond

Inwoners van Eemsmond kunnen vanaf 1 januari 2012 opnieuw voordelig zonnepanelen aanschaffen. Van afgelopen juli tot november kon dat al op initiatief van de provincie Groningen onder het motto “Wij willen Zon in Groningen”. Ook de gemeente Eemsmond heeft voor deze actie subsidie ter beschikking gesteld.

'We willen onze inwoners stimuleren om duurzame energie te produceren. Uit de belangstelling voor de subsidie zonnepanelen blijkt dat het enthousiasme voor groene energie ruim aanwezig is onder de inwoners van Eemsmond. De 192 zonnepanelen die nu aangeschaft zijn in onze gemeente, zijn goed voor een reductie in de CO2-uitstoot van bijna 16 ton per jaar. Dat is een fantastisch resultaat', zegt milieuwethouder Harrie Sienot.

In de vorige subsidieronde werden alleen panelen gesubsidieerd die via de actie “Wij willen Zon in Groningen” werden aangeschaft. Voor de verlengde subsidieregeling in 2012 mogen de panelen overal worden aangeschaft. De kosten voor installatie worden niet gesubsidieerd.

Tot het budget op is, wordt 30% van de aanschaf van een zonnepaneel gesubsidieerd. Per woning wordt een bedrag van maximaal € 1.500,- gesubsidieerd.
Provincie:
Tag(s):