donderdag, 4. augustus 2011 - 18:11

Eén aanhouding na wilde achtervolging in Roermond

Roermond

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag met twee politievoertuigen in Roermond een personenauto achtervolgd. De snelheden liepen daarbij op tot 140 km/u, meldt de politie.

Omstreeks 02.45 uur zag een patrouille de auto rijden op de Keulsebaan. De agenten gaven ter controle het voertuig een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Bij het doorgeven van het kenteken aan de meldkamer bleek dat dit voertuig als gestolen geregistreerd stond. De bestuurder van de auto reed richting de Olieslagersstraat en reed vervolgens het park in. Op de Heidebaan liep de snelheid op tot ongeveer 140 km/u.

Inmiddels was er een andere patrouille aangesloten om te helpen dit voertuig te doen stoppen. De personenauto kreeg tijdens de achtervolging een klapband waardoor het voertuig moeilijker te besturen was. Op de Heinsbergerweg verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam tot stilstand in de greppel. Drie personen renden vervolgens weg waarna agenten te voet er achteraan gingen. Een 46-jarige man uit Tegelen werd later alsnog door de politie even verderop aangehouden. De andere twee verdachten wisten te ontkomen. De man is aangehouden voor heling van de personenauto. Deze auto werd 10 juli gestolen in Reuver. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):