woensdag, 25. mei 2011 - 14:05

Eén verdachte van overval op geldwagen Eemnes aangehouden

Eemnes

Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdag een verdachte aangehouden in verband met de mislukte overval op een geldauto bij Eemnes op 1 november 2010. 'De verdachte is een 34-jarige man uit Alkmaar', meldt de politie woensdag.

Overvallers hadden het maandagmiddag 1 november 2010 bij hotel De Witte Bergen langs de A1 gemunt op een geldwagen. De geldwagen reed rond 13.50 uur het terrein van het hotel op.

Achter het hotel merkten de inzittenden van de geldwagen dat er kort achter hen een verdachte personenauto reed. Een gemaskerde man bevestigde een voorwerp op de geldwagen. De bestuurder van de geldwagen besefte dat het om een overval ging.

Hij reed direct achteruit om het de overvallers moeilijk te maken. Zo wilde hij de overval laten mislukken. Kennelijk werkte dat. De overvallers namen de benen. Enkelen renden het bos in. Allen vertrokken vermoedelijk met een in de omgeving geparkeerde vluchtauto.

Onderzoek heeft resultaat
De politie stelde een onderzoek in. Via de tv-programma’s Bureau Hengeveld van RTV Utrecht en AVRO's Opsporing Verzocht kwamen bij de politie meer dan 40 tips binnen. 'Een kleine zeven maanden na de start levert het onderzoek de aanhouding van één verdachte op. De politie zet het onderzoek voort', aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):