zaterdag, 7. mei 2011 - 17:02

Eeneiige tweeling raken samen rijbewijs kwijt

Rotterdam

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zaterdag 7 mei 2011 op de A4 bij Rotterdam, de rijbewijzen van twee 19-jarige mannen ingevorderd nadat ze op hun motoren met een snelheid van 200 km/uur door de Beneluxtunnel reden.

Agenten van de Verkeerspolitie van het KLPD zagen omstreeks 11.00 uur twee motoren op de A4 in zuidelijke richting rijden. Het waren twee identieke motoren en ook de bestuurders zagen er hetzelfde uit. Ze droegen hetzelfde motorpak en hadden dezelfde helm op. Ze vielen echter niet alleen op door hun uiterlijk. De agenten zagen ook dat de twee motorrijders met een snelheid van bijna 200 km/uur door de Beneluxtunnel reden. Dat is bijna het dubbele van de toegestane 100 km/uur.

Nadat de agenten de race hadden gestopt en de motorrijders hun helm hadden afgezet, bleken de snelheidsduivels ook nog eens een eeneiige tweeling te zijn. De mannen verklaarden tegenover het KLPD dat ze nieuwe headsets hadden gekocht. De 200 km/uur was nodig om de kwaliteit van de headsets bij hogere snelheid te testen. De broers krijgen een boete voor de snelheidsovertreding, konden hun rijbewijzen inleveren en krijgen een strafpunt op hun rijbewijs bijgeschreven.
Provincie:
Tag(s):