dinsdag, 1. november 2011 - 21:47

Eerste bus over nieuwe verhoogde busbaan Almere

Almere

Maandagmiddag is de eerste bus over de nieuwe verhoogde busbaan in Almere gereden. Dit heeft de gemeente Almere dinsdag bekendgemaakt.

Om de bereikbaarheid van het stadscentrum te verbeteren is in april 2010 gestart met het aanleggen van de verhoogde busbaan ter hoogte van de Hospitaaldreef. Zo kunnen de bussen en ander verkeer elkaar ongelijkvloers kruisen.

De verhoogde busbaan is nog niet helemaal gereed, pas eind 2011 gaan alle bussen over deze nieuwe brug. De bus richting Filmwijk gaat vanaf begin november al wel over de brug rijden.

De ruimte die zo op de huidige tijdelijk omgelegde busbaan ontstaat, gebruiken we om de nieuwe bushalte bij het Stadhuis aan te leggen. Eind 2011 rijden de bussen in twee richtingen over de brug.

Wethouder Ben Scholten was bij de eerste busrit aanwezig. "Het is een mijlpaal in het project van de verhoogde busbaanbrug. Deze brug zorgt voor een goede doorstroming van het verkeer naar ons stadscentrum."

Ook de leden van de klankbordgroep hebben de eerste rit over de verhoogde busbaanbrug meebeleefd. De klankbordgroep wisselt over en weer informatie uit met de gemeente over de gang van zaken rondom de bouw.
Provincie:
Tag(s):