maandag, 1. augustus 2011 - 9:02

Eerste dansgroep Sivo-festival in Odoorn

Odoorn

Impresario Geert Nijhof van het Sivo-festival in Odoorn moest zaterdagochtend al even vroeg handelend optreden. Om zes uur ’s morgens werd hij door de Russische groep “Omsk State Ensemble of Singing and Dancing” gebeld, met de mededeling dat ze al in Odoorn stonden.

Nijhof is direct vanuit zijn woonplaats Emmen naar Odoorn gereden en had de taak de bus voor zeven uur op de plek van bestemming te krijgen, want anders konden er problemen met het rijtijdenbesluit kunnen komen.
En dat lukte. Even voor zeven uur zaterdagochtend reed de bus voor bij de Kwartjesberg in Drouwen. Daar werden de koffers uitgeladen, de dansers en danseressen maakten direct gebruik van de douches en het grootste deel van de groep lag binnen een half uur onder de wol te slapen.
Na een reis van 20 uur in de bus was ze behoorlijk moe. De leiding van de Kwartjesberg is erg enthousiast over de samenwerking met SIVO.

Ook de groep was in haar nopjes met het verblijf in de Kwartjesberg en zaterdagmiddag bracht “Omsk State Ensemble of Singing and Dancing” als dank alvast een aantal zang- en dansnummers voor het voetlicht.

De groep is in het bezit van een groot aantal originele traditionele kostuums en muziekinstrumenten. Tijdens de optredens wordt naast de folkloristische dansen ook een aanzienlijk aantal volksliederen gezongen. Daarvoor beschikt het Staatszang- en dansensemble Omsk over een indrukwekkend eigen koor en orkest.

Vandaag trekken de dansers en danseressen in bij hun gastgezin.
Provincie:
Tag(s):