donderdag, 24. februari 2011 - 19:32

Eerste informatiezuil met elektrisch oplaadpunt in Den Haag

Den Haag

Stadsmeubilairbedrijf JCDecaux en duurzaam energiebedrijf Eneco hebben donderdag het eerste exemplaar van een nieuw type informatiezuil geplaatst op het Kerkplein in Den Haag. Deze is voorzien van een oplaadpunt voor elektrische fietsen en scooters. Consumenten die beschikken over een OV-chipkaart kunnen hiermee gratis hun elektrische vervoersmiddel opladen.

Eneco gaat in eerste instantie met tientallen elektrische auto’s rijden, een deel daarvan is al in bedrijf. JCDecaux op haar beurt werkt toe naar een volledig elektrisch onderhoudswagenpark en maakt nu al exclusief gebruik van Windstroom van Eneco, de meest duurzame vorm van elektriciteit die momenteel beschikbaar is.

De gemeente Den Haag is trots om als eerste gemeente te kunnen deelnemen aan deze proef. “Den Haag heeft duurzaamheid én publieksvriendelijkheid hoog op de agenda staan. Met deze nieuwe oplaadpunten dienen we beide doelen”, aldus Rabin Baldewsingh. In datzelfde kader introduceerde Den Haag onlangs nog een elektrische vuilniswagen en startte in september een pilot-project met elektrische scooters onder de naam ‘Electric Heroes’.

JCDecaux en Eneco onderzoeken op dit moment of in een volgende generatie zuilen ook oplaadpunten voor auto’s kunnen worden verwerkt. Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijkheden om mobiele telefoons en laptops op te laden.
Provincie:
Tag(s):