donderdag, 24. maart 2011 - 15:10

Eerste laadpunt voor elektrische auto's in Brunssum geopend

Brunssum

In Brunssum is woensdag op het Koutenveld het eerste laadpunt voor elektrische auto’s geopend. Tegelijk is een tweede laadpunt beschikbaar gekomen, in Brunssum-Noord (parkeerterrein Albert Heijn), zo meldt de gemeente.

De Brunssumse laadpunten maken deel uit van een landelijk netwerk dat uiteindelijk uit tienduizend laadpunten moet bestaan. Hiermee wordt een impuls gegeven aan het elektrisch rijden. Elektrische auto’s zijn stil, dragen bij aan een afname van de CO2-emissie en aan een verbetering van de luchtkwaliteit.

Tot 2012 kan tegen gereduceerd tarief gebruik gemaakt worden van de laadpunten. Een bezitter of rijder van een elektrische auto kan bij de Stichting e-laad.nl een laadpasje aanvragen (één laadpas per kenteken, kosten 100,- euro per kalenderjaar). Afhankelijk van de soort accu in de auto duurt het tussen de 4 en 8 uur om de auto volledig op te laden. De laadpalen zijn niet bestemd voor het opladen van elektrische scooters of fietsen.

Op de parkeerplaatsen naast de laadpunten mogen alleen elektrische auto’s staan. De parkeerplaatsen zijn met speciale borden gemarkeerd.
Provincie:
Tag(s):