zondag, 12. juni 2011 - 20:12

Eerste landbouwpasseerstroken in Flevoland

Urk

De Domineesweg krijgt de eerste landbouwpasseerstroken van Flevoland. ‘De aanleg van de stroken, tussen de A6 en Urk, gaat op dinsdag 14 juni van start’, meldt de provincie Flevoland.

Het langzame verkeer, zoals bijvoorbeeld landbouwvoertuigen, moet bij zo’n strook het achterliggende verkeer voorrang verlenen. Zo kan het verkeer beter, sneller en veiliger de weg vervolgen.

De Domineesweg is een relatief drukke weg met een belangrijke functie voor Urk. De proef met de landbouwpasseerstroken wordt uitgevoerd om de bereikbaarheid van Urk en de verkeersveiligheid van de Domineesweg te verbeteren. De weg heeft nog geen parallelvoorziening voor langzaam verkeer en is daarom zeer geschikt als proeflocatie. De proef wordt in 2015 geëvalueerd.

Werkzaamheden en omleiding
De wegwerkzaamheden duren van 14 juni tot en met 1 juli 2011. Het fietspad wordt iets verlegd. De Domineesweg kan gewoon worden gebruikt. Zo nu en dan worden verkeerslichten ingezet om veilig langs het werk te kunnen rijden. Hierdoor kan de reiziger iets langer over de route doen dan gebruikelijk. In de spits wordt gebruik gemaakt van verkeersregelaars.
Provincie:
Tag(s):