maandag, 14. november 2011 - 20:43

Eerste Libische gewonden aangekomen in Nederland

Utrecht

De eerste 12, van in totaal 50, Libische gewonden zijn vandaag aangekomen in Nederland. Direct na aankomst op Rotterdam The Hague Airport zijn de patiënten naar het Calamiteitenhospitaal in het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht overgebracht.

De patiënten zijn in Libië door een Nederlands medisch team op basis van hun verwondingen geselecteerd. In het UMC wordt de medische indicatie opnieuw bekeken en de behandeling gestart.

In overleg met regionale traumacentra worden de patiënten vervolgens zo snel mogelijk overgebracht naar andere Nederlandse ziekenhuizen. Ook andere Europese landen vangen Libische gewonden op. De ziekenhuizen in Libië zijn grotendeels verwoest door de strijd in het land en het aantal gewonden is groot. De patiënten blijven maximaal 6 maanden in Nederland. Libië betaalt zelf de kosten van het verblijf en de medische behandelingen.

Samenwerkingsverband
Het Calamiteitenhospitaal is een samenwerkingsverband van het UMC Utrecht en het ministerie van Defensie. Het is voorbereid op de onmiddellijke opvang van groepen burgers en militairen bij rampen en na zware ongevallen.
Provincie:
Tag(s):