woensdag, 8. juni 2011 - 22:26

Eerste oplaadpunt voor elektrische auto’s in gebruik genomen in Arnhem

Arnhem

Wethouder Margreet van Gastel heeft de eerste Arnhemse openbare laadlocatie voor elektrische auto’s in gebruik genomen.

Tegelijk met het ingebruiknemen van dit oplaadpunt kreeg de wethouder de sleutels overhandigd van een elektrische auto waarin zij de komende maanden zal rijden. In totaal zijn in Arnhem nu vier laadlocaties voor elektrische auto’s geplaatst.

Margreet van Gastel: Als wethouder voor milieu vind ik dat je het goede voorbeeld moet geven. Daarom heb ik besloten om een elektrische auto te rijden. Met de vier oplaadpunten die er nu in de stad zijn en de zeven punten die er nog bij komen dit jaar geven we als stad het goede voorbeeld. Schoon vervoer is immers een van de speerpunten in ons energiebeleid. Daarnaast is de paal mooi vormgegeven en past prima in de openbare ruimte."

De laadpunten hebben ook een naam: loadlocation of kortweg loloo. De loloo is een nieuwe toegankelijke oplaadservice voor de elektrische auto. In 2009 werd de loloo, een Arnhems ontwerp van Studio Floris Schoonderbeek & Sinds 1416 in een landelijke wedstrijd uitgeroepen tot het beste ontwerp voor een elektrische oplaadpaal. Een wedstrijd die was uitgeschreven door de gemeente Arnhem samen met netwerkbedrijf Alliander, Stichting E-laad, Ontwerpplatform Arnhem (OPA) en innovatiecentrum Syntens. Na het winnen van deze prijs is het ontwerp verder uitgewerkt en is de techniek verder vervolmaakt. Nu zijn de eerste exemplaren in Arnhem te bewonderen.

Ontwerpteam loloo is verheugd over deze mijlpaal: "Met de loloo geven we de stad meer dan een stopcontact om je auto in op de laden. De loloo helpt bezoekers bijvoorbeeld met de aanwezige QR-code met praktische zaken als het vinden van WIFI of een broodjeszaak. Ook laat hij op die manier zien welke mooie initiatieven op gebied van cultuur of duurzaamheid in de omgeving van de laadlocatie te vinden zijn. Daarmee is de loloo symbool voor het netwerk dat deze positieve bewegingen verbindt. Wij vinden 't fantastisch dat de Gemeente Arnhem met het plaatsen van laadlocaties het voor steeds meer bedrijven en particulieren interessant maakt om elektrisch te gaan rijden."

De auto waarin wethouder Van Gastel gaat rijden is een Tazzari Zero. Ze ontving de sleutels uit handen van Pieter Geluk van garagebedrijf The Good Car Company uit Zevenaar. Een bedrijf dat zich volledig specialiseert in elektrisch rijden
Provincie:
Tag(s):