maandag, 21. november 2011 - 17:07

Eerste reizigers in nieuwe metrohal Noord/Zuidlijn

Amsterdam

Met de officiële opening maandagochtend van de nieuwe metrohal van station Amsterdam Centraal zijn de eerste reizigers op Noord/Zuidlijn-gebied een feit. Onder toeziend oog van verantwoordelijk wethouder Eric Wiebes en projectdirecteur Noord/Zuidlijn Peter Dijk mocht reizigster Linde ten Broek het lintje van de hal doorknippen

Verrast
"Ik kom net uit Nepal, ben 3 minuten in Amsterdam en krijg een schaar in mijn handen om de hal te openen, ongelofelijk!", aldus een verraste Linde. Na de opening kregen reizigers en gasten toelichting in de hal door onder anderen aannemer Strukton/Van Oord en architectenbureau Benthem Crouwel, verantwoordelijk voor de bouw en inrichting van de hal.

Rode loper
Door de zuidelijke uitgang van de hal verbetert de looproute vanuit de Oostlijn richting de stad aanzienlijk voor de reizigers en begint de Rode Loper tot leven te komen. Wethouder Eric Wiebes noemde de Rode Loper de bovengrondse Noord/Zuidlijn, een voetgangersvriendelijke avenue van CS tot aan de Ceintuurbaan. Bovendien maakte hij bekend dat de financiering voor de Rode Loper onlangs in één klap is geregeld.

Toekomst
Grote foto's in de hal van trotse bouwers die het eindbeeld van de stations vasthouden, bieden al een doorkijkje naar de toekomstige stations van de Noord/Zuidlijn.
Provincie:
Tag(s):