woensdag, 5. januari 2011 - 10:04 Update: 08-07-2014 1:01

Eerste vergadering ledenraad Ajax zorgt meteen voor vuurwerk

(ElfVoetbal) Is het dan toch allemaal voor niets geweest? Al tijdens de eerste vergadering van de nieuwe ledenraad botste het orgaan met het bestuur van Ajax, omdat deze in feite niets wil veranderen.

De ledenraad wil drie onafhankelijke commissies (techniek, financiën, structuur & cultuur) in het leven roepen om het gevoerde beleid te beoordelen, een zekere zeggenschap te krijgen en verantwoordelijkheid te dragen voor toekomstige plannen. Dit meldt De Telegraaf vanochtend.

Bestuursvoorzitter Uri Coronel ziet hier niets in en wil niet verder gaan dan klankbordgroepen vanuit de ledenraad. Zij kunnen advies geven aan de beleidsbepalers, die daar vrijblijvend mee om kunnen gaan.

Daarmee lijkt het nieuwe orgaan toch tweede viool te gaan spelen binnen Ajax. Terwijl het juist de bedoeling was van initiator Johan Cruijff om meer zeggenschap in de club te krijgen, via het invoeren van zo'n ledenraad. De meerderheid van de raad zal hier dan ook niet mee akkoord gaan, want er verandert in feite niets.

"Directeuren en commissarissen beoordelen op die manier nog steeds hun eigen beleid", zo schrijft de ochtendkrant terecht. Omdat beide partijen niet van gedachten wilden veranderen, komt het onderwerp ook de volgende ledenraadsvergadering aan de orde.
Categorie:
Tag(s):