vrijdag, 1. april 2011 - 16:06

Eerste Wereld Zwerfdierendag op 4 april

Amersfoort

4 april 2011 is uitgeroepen tot de eerste Wereld Zwerfdierendag. Dit Nederlandse initiatief krijgt wereldwijd navolging. Verschillende organisaties zullen op deze dag aandacht vragen voor de honderden miljoenen zwerfdieren die anno 2011 nog steeds lijden.

4/4 Zwerfdierendag
Door David Berg, spreker op de 1e Zwerfhondenconferentie, werd het idee gelanceerd om van 4 april de Wereld Zwerfdierendag te maken. David Lechner tezamen met een team van vrijwilligers heeft dit daadwerkelijk uitgewerkt.

Op 4 april dient de hele wereld even stil te staan bij de miljoenen zwerfdieren op onze planeet. Een ieder kan daartoe zelf op 4 april een fondsenwerving of bewustwording event organiseren.

Inmiddels worden er in diverse landen initiatieven ontwikkeld om op 4 april iets te gaan doen: Thailand, Roemenië, België en Georgië. In Duitsland komt het zelfs in een reality soap over een dierenkliniek op landelijke tv! Kortom: alles is aanwezig om van 4 April Zwerfdierendag een wereldwijd bekend concept te maken.

Naar aanleiding van de zwerfhonden conferentie in september 2010 in Utrecht is 4/4 in het leven geroepen als zwerfdieren dag, er wordt geprobeerd om, net als Wereld Dierendag op 4/10, dit internationaal te maken. Extra aandacht voor zwerfdieren op de wereld...want dat is hard nodig.

Amersfoort
Rudozem Street Dog Rescue, kort gezegd de RSDR die zich ook voor zwerfdieren inzet, zal ook met een kraam staan op de zwerfdieren markt, om te laten zien wat zij doen, wie zij zijn en waar zij voor staan. Deze markt wordt zaterdag 2 april 2011 gehouden bij hondensportcentrum ’t Haartje aan de Heiligenbergerweg 203A in Amersfoort van 10.00 tot 17.00 uur. Entreegeld is € 0,50 ct per persoon. Honden zijn welkom! dus neem je (voormalige zwerf) hond mee!
Provincie:
Tag(s):