maandag, 29. augustus 2011 - 11:13

Eetpiraat in scootmobiel

Een 61-jarige eetpiraat, zonder vaste woon- of verblijfplaats, bestelt met enige regelmaat bij restaurants koffie, alcoholische dranken en eten en rekent vervolgens deze niet af. De man beweegt zich voort in een scootmobiel, draagt vaak grijze kleding en heeft een onverzorgd uiterlijk.

Ook willekeurige voorbijgangers worden door de man aangesproken. Met een zielig verhaal probeert hij dan aan geld te komen. De man is al diverse keren aangehouden voor flessentrekkerij en oplichting.

Zo ook zondagmiddag toen bij een koffiehuis in het centrum van Drachten de nodigde consumpties had besteld en deze niet wilde of kon betalen. Agenten hielden de man aan op de Zuidkade. Hij reed op dat moment in zijn scootmobiel. Omdat hij duidelijk onder invloed van alcohol was, werd hem gevraagd mee te werken aan een ademanalyse. Hij blies 850 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. De man werd vervolgens ingesloten.

De politie waarschuwt de ondernemers dan ook voor deze eetpiraat die inmiddels in Drachten en Heerenveen actief is geweest. Het advies van de politie is dan ook om de man eerst te laten betalen voor zijn consumpties en het dan pas bij hem te brengen.
Provincie:
Tag(s):