woensdag, 6. april 2011 - 20:58

Eigenaar sigarenwinkel achtervolgt overvallers

Leeuwarden

De politie heeft dinsdagavond twee inwoners van Leeuwarden van 24 en 20 jaar aangehouden op verdenking van een overval op een Primera winkel aan de P.J. Troelstraweg.

Rond 17.50 uur drong een gewapende man de winkel binnen en bedreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp de eigenaar en eiste geld. Toen klanten de winkel binnen kwamen, ging de man ervandoor gevolgd door de eigenaar van de winkel. De verdachte stapte vervolgens in een auto waarin een andere man zat die een witte jas droeg. Beide mannen gingen vervolgens in een Volkswagen ervandoor.

De winkeleigenaar stapte snel bij een passant in de auto en zetten de achtervolging in. Ook politieagenten volgende auto. Ondanks diverse stoptekens reden de twee met hoge snelheid door. Het overige verkeer werd daarbij ernstig in gevaar gebracht. De eigenaar van de winkel en de agenten konden de auto volgen tot in de wijk Westeinde. Daar vluchten de mannen de auto uit en renden de wijk in.

Direct werd Burgernet met 1325 deelnemers geactiveerd. In de Fedde Schurerstraat zag een oplettende agent in vrije tijd (ook deelnemer van Burgernet), één van de twee verdachten staan die aan het via Burgernet verspreidde opgegeven signalement voldeed. Nadat hij zijn collega’s had gewaarschuwd kon de verdachte worden aangehouden. Met politiehonden en een politiehelikopter van het Korps Landelijke Politie Diensten werd in de wijk een zoekactie opgezet naar de tweede verdachte. Helaas werd deze niet meer aangetroffen.

Later melde de 20-jarige eigenaar van de auto zich aan het bureau op verzoek van de politie. Hij werd aangehouden en zijn auto werd in beslag genomen. In de auto lag een (nep) vuurwapen. Het wapen werd eveneens in beslag genomen. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.
Provincie:
Tag(s):