donderdag, 28. juli 2011 - 16:38

Eis meervoudige overvaller: 9 jaar en TBS

Leeuwarden

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep negen jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging geëist tegen de man die ervan wordt verdacht in 2009 verschillende gewapende overvallen te hebben gepleegd.

OM eist in hoger beroep negen jaar gevangenisstraf en TBS tegen overvallerDe destijds 42-jarige man pleegde in mei 2009 vijf gewapende overvallen op textiel- en drogisterijzaken in Burgum, Stiens, Wolvega, Ommen, Hoogeveen en Heemstede. Onder dreiging van een neppistool, dat nauwelijks van echt te onderscheiden was, dwong hij het winkelpersoneel om geld te overhandigen.

De verdachte is onderzocht in het Pieter Baan Centrum in Utrecht waar deskundigen een persoonlijkheidsstoornis vaststelden. De advocaat-generaal noemt oplegging van TBS dan ook onontkoombaar: ‘De maatschappij moet beschermd worden tegen deze verdachte.’ Naast de TBS is ook een gevangenisstraf van 9 jaar geëist.

De rechtbank Leeuwarden veroordeelde de verdachte in 2009 tot negen jaar cel en TBS, conform de eis van de officier van justitie. De verdachte ging tegen deze uitspraak in hoger beroep.

Uitspraak (naar verwachting) op donderdag 11 augustus 2011.
Provincie:
Tag(s):