donderdag, 29. december 2011 - 22:22

EK Beach Volleyball naar Assen

Assen

De Europese volleybalbond CEV heeft naast het EK senioren ook het EK Beach Volleyball onder 23 jaar definitief aan Nederland toegewezen. Van 17 tot en met 21 juli zal Assen het decor vormen van het continentale kampioenschap onder 23 jaar. Na enkele succesvolle edities van de Eredivisie Beach Volleyball wordt er weer een groots beach volleyball evenement in Assen georganiseerd.

Na de eerdere toewijzing van het EK Beach Volleyball aan Den Haag, is de toewijzing van het EK<23 jaar een bevestiging dat de ontwikkeling van Beach Volleyball in Nederland als positief wordt ervaren door de CEV. Het ingestuurde bid en het intensieve lobbyen richting de Europese bond heeft ook in dit geval zijn waarde bewezen. De Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) is zeer blij met de toewijzing van dit evenement aan Nederland. „Dit is een mooie kans voor onze talentvolle jeugd om zich voor eigen publiek te laten zien” aldus Michel Everaert, directeur van de Nevobo. In de jonge beach volleyball geschiedenis is het uniek dat zowel het EK als het EK<23 jaar aan hetzelfde gastland worden toegewezen.

Vorig jaar behaalden Michelle Stiekema en Rimke Braakman in het Portugese Porto samen de Europese titel onder 23 jaar. Laatstgenoemde mag in Assen haar titel komen verdedigen, wat voor haar extra speciaal is. Braakman behaalde vorig jaar een goed resultaat tijdens de Eredivisie in Assen, met toen de derde plaats.

Aan het EK<23 jaar zullen 24 heren en dames teams deelnemen, waaronder ook enkele Nederlandse talenten. Vanwege de omvang van het evenement worden er enkele velden op het parkeerterrein tegenover multifunctioneel centrum De Bonte Wever neergelegd. Hierop vindt het grootste gedeelte van het evenement plaats. Op het Koopmansplein worden de finale wedstrijden gespeeld

Assen is al enkele jaren verbonden aan de Eredivisie Beach Volleyball. In 2012 zal deze alweer voor de derde maal plaatsvinden op het Koopmansplein. Dit gebeurt in het weekend voorafgaand aan het EK, waardoor het een mooie aanloop vormt richting het EK. In de dagen rondom beide evenementen vinden er tal van breedtesportactiviteiten plaats. Hierbij wordt nadrukkelijk de samenwerking met lokale partijen gezocht, zoals onderwijsinstellingen, verenigingen en het bedrijfsleven. In Drenthe 2028, het Drents Olympisch Plan, komt het belang van sport in de provincie duidelijk naar voren. De provincie Drenthe vindt sport zeer belangrijk en wil dit ook voor de toekomst goed organiseren. De provincie heeft beach volleyball als ‘key’sport opgenomen in dit plan en is medeorganisator van het EK<23 jaar.
Provincie:
Tag(s):