zondag, 26. juni 2011 - 21:47 Update: 08-07-2014 0:58

Elaine Pen wint drie sterren eventingwedstrijd in Strzegom

In het Poolse Strzegom was dit weekeinde de internationale eventing elite neergestreken en in de zware driesterren eventingwedstrijd die daar op het programma stond zegevierde Rabo Talenten teamlid Elaine Pen (Voorschoten) met Vira. Pen wist haar zeer goede dressuurscore van 46.00 gedurende het gehele verdere verloop van de wedstrijd vast te houden.

'Elaine Pen reed werkelijk een zeer goede cross, waarbij ze tien seconden binnen de tijd wist te blijven. Ook in het springen bleef ze foutloos en daarmee beëindigde zij de wedstrijd op haar begintotaal. Tijdens de Pinksterdagen bewees Pen al dat zij in vorm is, want toen eindigde zij als zesde in een zeer sterk bezette wedstrijd in Wiesbaden. Ik ben hier verschrikkelijk blij mee, temeer omdat Raf Koormans (Turnhout B) met Cavalor Demeter als vierde eindigde en met zijn tweede paard, Dunkas A, achtste werd. Eindelijk beginnen de puzzelstukjes op hun plaats te vallen en groeit bij mij en de ruiters het vertrouwen dat we op het EK in Luhmühlen eind augustus een aansprekende prestatie neer kunnen zetten', aldus bondscoach Martin Lips.

Bovendien was Lips ingenomen met Jan van Beek (Rijsbergen), die met Bridget elfde werd. "Vier Nederlandse combinaties bij de eerste elf in de uitslag van een drie sterren wedstrijd is een zelden vertoonde luxe!", aldus de bondscoach.

In de korte drie sterren wedstrijd reed Merel Blom (Rijsbergen) erg sterk. Zij eindigde met Umberto DB als vijfde en met Rumor Haz It als negende. Jan van Beek beëindigde deze wedstrijd met Troy als tiende. In de twee sterren korte eventingwedstrijd eindigde Tim Lips (Made) met Wadolca als derde.
Categorie:
Tag(s):