zondag, 1. mei 2011 - 18:19

Elf aanhoudingen bij 1 mei demonstratie

Utrecht

De politie heeft zondag 1 mei elf demonstranten aangehouden op verdenking van opruiing, mishandeling, belediging, geweld tegen een politie-agent en het meenemen van voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden.

Een demonstrant is met een verwonding aan zijn arm naar het ziekenhuis gebracht. In totaal deden er zo’n 250 mensen mee aan de demonstratie.
Vrijwel direct na de start van de demonstratie bij het station Zuilen moest er door de politie worden ingegrepen. Er zijn toen meteen zes aanhoudingen verricht en de demonstratie is vervolgens voor driekwartier stilgelegd. Er werden bij de demonstratie veel spullen aangetroffen die van tevoren als verboden in de voorschiften waren opgenomen. Dit waren dertig stokken, een ketting, vijf sokken met biljartballen en een emmer lijm.Het was vooraf bekend dat er dreiging van een harde kern van demonstranten was die voorgaande jaren voor veel onrust zorgde. De politie was hier op voorbereid. De demonstratie verliep luidruchtig maar kon goed onder controle gehouden worden. Aan het einde op het Lucas Bolwerk gingen de demonstranten rustig uiteen. De komende uren wordt de situatie in de stad nog in de gaten gehouden.
Provincie:
Tag(s):