woensdag, 28. september 2011 - 21:04

Emmen doet drie schoolgebouwen in de verkoop

Emmen

De gemeente Emmen verkoopt de schoolgebouwen van de voormalige
basisscholen OBS De Peel in Erica en PC De Stoeke in Klazienaveen-Noord
en de te verhuizen basisschool OBS de Bente in Emmer-Compascuum. Dit
heeft het college van Burgemeester en Wethouders dinsdag besloten.

De gebouwen van OBS De Peel en PC De Stoeke staan sinds de zomer van 2010 leeg, omdat het gebouw niet meer wordt gebruikt voor onderwijs. OBS De Bente neemt volgens planning in december haar
intrek in het nieuwe schoolgebouw aan het Westerdiep in Emmer-
Compascuum.

In verband met een te laag aantal leerlingen besloot de gemeente Emmen OBS De Peel in Erica per 1 augustus 2010 samen te voegen met OBS De Anbrenge in dezelfde plaats. Viviani, de koepelorganisatie voor christelijk basisonderwijs in de gemeenten Emmen en Borger-Odoorn, besloot om dezelfde reden PC De Stoeke per 1 augustus 2010 te sluiten. OBS De Bente is nog gevestigd in het schoolgebouw aan het Oosterdiep in Emmer-Compascuum. Op dit moment wordt een nieuwe school gebouwd aan het Westerdiep.

Gemeente Emmen is eigenaar van de drie schoolgebouwen en heeft besloten de gebouwen te verkopen. Mogelijkheden in het bestemmingsplan Als onderdeel van het verkooptraject bekijkt de gemeente Emmen welke mogelijkheden eventuele kopers hebben met het geldende bestemmingsplan. Indien nodig wordt een bestemmingsplanprocedure gestart om het bestemmingsplan aan te passen. Dit kan meer mogelijkheden bieden voor potentiele kopers.
Provincie:
Tag(s):