woensdag, 23. februari 2011 - 20:54

Emmen in actie voor '538 voor War Child'

Emmen

Op maandag 28 maart van 14.00 tot 18.00 uur komt radio 538 live
uitzenden vanaf het Marktplein in het centrum van Emmen. Vanaf 25
maart start Radio 538 met de landelijke actie voor War Child om geld in te
zamelen voor kinderen in oorlogssituaties. De DJ’s van Radio 538 touren
een week lang met twee trucks door het hele land. De trucks brengen een
bezoek aan 25 gemeenten, die een uitdaging aangaan voor het goede doel. De gemeente Emmen ondersteunt de actie van Radio 538 en gaat samen met scholen proberen de grootste dierentuin van de wereld te realiseren!

De uitdaging die de gemeente Emmen aangaat, is om samen met alle
basisscholen de grootste dierentuin ter wereld te realiseren. Doel is zoveel
mogelijk geld in te zamelen voor War Child en te laten zien dat onze kinderen meeleven met kinderen uit oorlogsgebieden. Om onze uitdaging te laten slagen, is de hulp ingeroepen van alle basisscholen in de gemeente Emmen. Iedere school krijgt per dorp of wijk een dier toegewezen, die leven in de landen waar War Child actief is. Bijvoorbeeld de olifant, giraffe of aap. Aan de school de vraag dit dier vervolgens uit te beelden. De scholen mogen zelf bepalen hoe zij dit doen.

Tijdens de live uitzending van Radio 538 op maandagmiddag 28 maart wordt een vertegenwoordiging van elke school verwacht op het Marktplein in het centrum in Emmen. De scholen maken dan via een grote cheque het
ingezamelde geld bekend. Alle creatieve invullingen die aan de dieren zijn
gegeven, worden dan door de scholen gepresenteerd, zodat op het Marktplein de grootste dierentuin van Nederland ontstaat.

De gemeente Emmen hoopt dat de inwoners zich ook gaan inzetten voor War Child en dit initiatief gaan steunen. Inwoners zijn volledig vrij in de invulling die ze aan de actie willen geven. Zo kan een vereniging bijvoorbeeld producten verkopen, een optreden verzorgen of een sponsorloop houden. Een actie of stunt moet worden aangemeld via www.538voorwarchild.nl. Iedereen is van harte welkom om op 28 maart de live uitzending van Radio 538 bij te wonen.

Om de landelijke actie voor War Child meer kracht bij te zetten, wordt er
tijdens de live uitzendingen van Radio 538 een aantal battles aangegaan.
Bekende Nederlanders zijn gevraagd een uitdaging aan te gaan in ruil voor
voldoende donaties van luisteraars in de vorm van sms’jes. Alles met maar één doel: zoveel mogelijk oorlogskinderen helpen. Welke bekende Nederlander in de gemeente Emmen de uitdaging aangaat is nog niet bekend. Tevens wordt er een uitdaging aangegaan met een lokale bekendheid. Armin van Buuren heeft de eerste uitdaging bekend gemaakt: een dance-event vanuit een luchtballon!
Provincie:
Tag(s):