woensdag, 2. maart 2011 - 21:22

Emmen wil snelheid terugbrengen naar 60 kilometer per uur

Emmen

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Emmen heeft een verkeersbesluit genomen om de maximumsnelheid binnen de zone Noordersloot, Pannekoekendijk, Verlengde Vaart ZZ en Dordsedijk terug te brengen van 80 kilometer naar 60 kilometer per uur. Het doel hiervan is een bijdrage te leveren aan de veiligheid van de (brom)fietsers en automobilisten in dit gebied.

Op de Noordersloot wordt de snelheid teruggebracht naar 60 kilometer per uur, evenals op de Vaart ZZ, de Mosweg, de Derksweg, een deel van de Ensingwijk ZZ en de Veenhoeksweg, de Strengdijk, de Kommerdijk, de Noordersloot en de Schutwijk Noord- en Zuidzijde. Deze wegen bevinden zich allemaal buiten de bebouwde kom van Erica en Klazienaveen.

De directe aanleiding voor dit besluit is de beoogde recreatieve bestemming van dit gebied, waar het Wildlife Parkresort deel van uitmaakt. Met de komst van dit resort krijgt de Noordersloot meer verkeer te verwerken, waardoor verkeersveiligheids- en daarmee snelheidsremmende maatregelen gewenst zijn. Bovendien maken veel fietsers gebruik van de Noordersloot.
Provincie:
Tag(s):