zondag, 3. april 2011 - 11:45

Emmen Zuid verwelkomt eerste trein

Emmen

De bouw van station Emmen Zuid is gereed, zondagochtend deed de eerste trein het nieuwe station aan. De officiële opening laat echter nog even op zich wachten tot een latere datum, wanneer het gehele stationsgebied gereed is. NS, ProRail, de gemeente Emmen en de provincie Drenthe zullen dan het behaalde resultaat vieren met omwonenden en genodigden.

Met de ingebruikname van station Emmen Zuid is gelijktijdig het station Emmen Bargeres opgeheven. Het station dat bijna 36 jaar dienst heeft gedaan verliest zijn functie en zal in de komende maanden worden gesloopt.

Het nieuwe station Emmen Zuid ligt aan de westzijde van de spoorlijn ter hoogte van de kruising met de Nieuw Amsterdamsestraat; 1400 meter zuidelijker dan Emmen Bargeres. Deze nieuwe locatie betekent een betere bereikbaarheid en een vergroting van het reizigerspotentieel. Op station Emmen Zuid zal zowel een stoptrein als een sneltrein stoppen. Station Emmen Bargeres werd alleen bediend door een stoptrein. De overweg ter hoogte van de Nieuw Amsterdamsestraat is vervangen door een tunnel om de veiligheid en de doorstroming van het autoverkeer te vergroten.
Provincie:
Tag(s):