dinsdag, 29. maart 2011 - 14:37

Emmenaar steekt plaatsgenoot neer

Een 30-jarige man uit Emmen is vorige week donderdag door de politie in Zwolle aangehouden op verdenking van het neersteken van een 64-jarige man uit Emmen in de Emmer wijk Angelslo, dit heeft een politiewoordvoerder dinsdag laten weten.

De man werd tijdens het uitlaten van zijn hond op vrijdag 11 februari 2011 zonder enige aanleiding in zijn rug gestoken. De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij beelden van beveiligingscamera’s, die vorige week op het internetkanaal YouTube werden geplaatst. De beelden leverden drie concrete tips op en die brachten de politie bij de 30-jarige Emmenaar.

Uit onderzoek bleek dat de man vaak in Zwolle verbleef. Afgelopen donderdagavond werd de man in Zwolle in eerste instantie echter voor andere feiten aangehouden. Dat gebeurde nadat hij daar op de Kerkbrug een 14-jarig meisje uit Heerde had belaagd. Kort ervoor bleek de man in Zwolle ook al een elektrische winkeldeur in de Vechtstraat te hebben vernield. Nadat de Zwolse politie de man had gearresteerd, werd duidelijk dat het om de man ging die in Emmen werd gezocht. Hij werd overgedragen aan de Drentse politie.

De man uit Zwolle werd afgelopen maandag voorgeleid voor de rechtercommissaris. Die besliste dat de man nog twee weken in bewaring mag worden gehouden.
Provincie:
Tag(s):