donderdag, 18. augustus 2011 - 21:34

Emmer burgemeester grijpt in na explosie

Emmen

Burgemeester Bijl van de gemeente Emmen heeft donderdag besloten om één van de woningen aan de Tammingecamp in Emmen voor zes weken te sluiten.

Aanleiding is de onrust die er in de buurt bestaat over het gedrag van de betrokken bewoner en diens bezoekers. Er is al lange tijd overlast zoals geluidsoverlast, vernielingen in de woning, dronkenschap, etc. De woningcorporatie voert op dit moment een rechtszaak om het huurcontract met deze bewoner te ontbinden.

De explosie van afgelopen zondagmorgen vormt het voorlopig hoogtepunt van de overlast. Een bekende van de betrokken bewoner, die regelmatig in de berging van het huis verbleef, wordt door de politie verdacht van het veroorzaken van deze ontploffing. Inmiddels is deze verdachte vrijgelaten, wat tot onrust bij de bewoners aan de Tammingecamp heeft geleid. Men vreest weer overlast als de bewoner zijn huis weer betrekt.

Om dit te voorkomen wordt de woning voor een periode van zes weken gesloten. In die tijd hoopt men een oplossing voor de situatie bereikt te hebben. In verband met de mogelijkheid, dat ook de eerder genoemde verdachte van de explosie zich in de buurt laat zien houdt de politie extra toezicht. Mocht deze zich in de buurt vertonen, dan wil de burgemeester hem een gebiedsverbod opleggen.
Provincie:
Tag(s):