maandag, 31. oktober 2011 - 16:21

Emotionele brief van Mauro aan Tweede Kamer

Den Haag

Mauro hoopt met een door hem geschreven emotionele brief de Tweede Kamer dinsdag te doen besluiten dat hij toch in Nederland mag blijven.

Mauro is dinsdag aanwezig bij een manifest op het Plein in Den Haag waar zijn brief wordt uitgedeeld, terwijl de Tweede Kamer binnen debatteert over het lot van de 18-jarige Angolees Mauro Manuel.

‘Tegen wil en dank ben ik nu een symbool geworden van jonge, alleenstaande asielzoekers in Nederland. Veel liever ben ik een symbool van integratie in de Nederlandse samenleving. Iets waaraan in Nederland zoveel belang wordt gehecht’, schrijft Mauro.

‘Ik voel me Nederlander. Mijn toekomst ligt in Nederland. Ik wil een voorbeeld zijn voor iedereen en ik wil me zo graag inzetten voor de Nederlandse samenleving, mijn hele leven lang. Ik wil zo graag ieder jaar Koninginnedag vieren en ik wil als voetballer het Nederlands Elftal kampioen zien worden’.

‘Ik wil graag alle Kamerleden die mij steunen bedanken. Ik hoop zo dat u dit blijft doen en dat u de collega’s die nog twijfelen, kunt overtuigen. Dit is mijn laatste kans om u te vragen mij een verblijfsvergunning te geven. Ik beloof dat ik altijd zal proberen van waarde te zijn voor Nederland. Laat mij alstublieft voor altijd hier blijven!’, aldus Mauro.

Mogelijk in Nederland studievisum afwachten
RTL nieuw meldt dat Mauro mogelijk in Nederland de aanvraag van een tijdelijk studievisum mag afwachten. Dat is op dit moment het politieke compromis om een uitzetting tegen te houden.
Provincie:
Tag(s):